Over NaarIran en Onze Reizen

De naam NaarIran komt van het Perzische woord “Naar” wat granaatappel betekent. Deze vrucht komt van oorsprong uit Iran en de granaatappelbloem staat dan ook met trots op onze logo. De granaatappel staat in Iran bekend als het fruit van het paradijs en liefde.

NaarIran is een Nederlands bedrijf met een focus en specialisatie in Iran. Wij organiseren door middel van het brede netwerk aan vrienden, familie en professionals die wij in Iran hebben regelmatig kleinschalige reizen door heel het land. Onze reizen zijn geschikt voor alle leeftijden en voor iedereen die geïnteresseerd is in Iran of een onbekend oriëntaals land.

Centraal is er een Nederlands-Perzisch sprekende reisleider mee die tijdens elke reis de reizigers met raad en daad bijstaat. Deze reisorganisator is in Nederland woonachtig en krijgt in Iran intensieve ondersteuning door medewerkers. Nederlanders kunnen zo op een ontspannen manier genieten van al het moois en bijzonders dat Iran te bieden heeft.

Doelstelling

Ons motto is: ‘Cultuur, Natuur en Mensen’. Deze drie elementen zijn dan ook de hoofdlijnen van de reizen die we aanbieden. We proberen onze reizigers een zo compleet mogelijk beeld van Iran te geven.

Cultuur. We bezoeken met behulp van deskundige Engelstalige gidsen unieke historische plekken, gebedshuizen en musea.

Natuur. Het rijke en gevarieerde natuur en klimaat wordt uitvoerig bezocht en verkend. Denk aan highlights van de woestijn, bergen, grasvelden en bijzondere bezienswaardigheden.

Mensen. Tot slot is een land niets zonder zijn mensen. Iraniërs zijn bekend om hun hartverwarmende gastvrijheid. Los van de toeristische trekpleisters van het land is er door onze ervaring met de bevolking en netwerk volop mogelijkheid om in contact te komen met mensen als Perzische tapijtwevers, handwerkers en de verschillende bevolkingsgroepen.